Ντολίνα Τζιώτζορα

Ντολίνα Τζιώτζορα

Ασκούμενη Δικηγόρος Υπεύθυνη συγγραφής κειμένων
“Journey far, learn who you can be”

Η δική μου ιστορία ξεκινάει στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Από τη νεαρή μου ηλικία ήμουν αρκετά ανήσυχο παιδί. Πάντα ήθελα να ρωτάω, να ακούω και να μαθαίνω πράγματα και ιστορίες. Το σχολείο, ο αθλητισμός, οι τέχνες και η συμμετοχή μου σε ποικίλες δραστηριότητες μου δίδαξαν την ελευθερία, την ευαισθησία, την αναζήτηση και την περιέργεια για τον κόσμο.

Μέσα στην περιέργεια και την ανησυχία της παιδικής ηλικίας έμαθα να παρατηρώ τους ανθρώπους και να αναρωτιέμαι «γιατί» και «πώς». Έκτοτε δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Όντας, πλέον, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ασκούμενη δικηγόρος τολμώ να πω πως αυτή η ανησυχία εξακολουθεί να με διακατέχει και πως πολλά ερωτήματα εξακολουθούν να με προβληματίζουν.

Ταξιδεύοντας και συμμετέχοντας σε πολλά προγράμματα και δραστηριότητες νέων αντιλήφθηκα την δύναμη της ανθρώπινης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης. Για αυτό και δεν μπορώ να σταματήσω να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι ενεργά με θέματα κοινωνικής ηθικής, δικαιοσύνης και συνύπαρξης σε έναν κόσμο που οι αξίες και το status quo αλλάζουν πιο ραγδαία από ποτέ. (Στην ομάδα Library In Action έχω αναλάβει τη συγγραφή και τη συντακτική επιμέλεια των κειμένων.)