Θεματικη εκδηλωσης:

Περιβάλλον

Ε Γ Κ Α Ι Ν Ι Α

Η ομάδα μας ξεκίνησε την δράση της το Σάββατο 30/1/2021. To θέμα της πρώτης Βιβλιοθήκης σε Δράση/Library In Action ήταν το περιβάλλον.

Η μεταφορά της δράσης σε διαδικτυακό περιβάλλον έδωσε την δυνατότητα συνάντησης ανθρώπων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Νυμφαίο, το Ναύπλιο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.


Το ευχάριστο και φιλικό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του εργαστηρίου επέτρεψε σε όλες/ους να εκφραστούν ελεύθερα, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για περιβαλλοντικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του Γραφείου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από το 2010, μίλησε για τις δράσεις του γραφείου καθώς και για την ανακύκλωση και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις, όπως: Ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης; Είναι η ανακύκλωση η ιδανική λύση για το περιβάλλον; Πώς γίνεται η σωστή ανακύκλωση;


Η Χαρούλα Κρομυάδου, η Βασιλική Παπαχρήστου και η Μαρία Γλούφτση, από την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μίλησαν για την προστασία της αξιαγάπητης καφέ αρκούδας, για όσα έχουν πετύχει ως τώρα, ατομικά και ως οργάνωση και ενημέρωσαν πώς μπορούμε να γίνουμε και εμείς εθελόντριες/ντές «ΑΡΚΤΟΥΡΟΙ»!


Η Άννα Φωτιάδου, η οποία είναι από το 2000 αυστηρή vegetarian και τα τελευταία 5,5 χρόνια είναι αυστηρή vegan, εξήγησε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είναι κάποιος/α vegan και αν η εν λόγω διατροφή είναι ακριβότερη. Επιπλέον, αποσαφήνισε μύθους γύρω από τον βιγκανισμό και την ισορροπημένη διατροφή.

Το Library In Action/Βιβλιοθήκη Σε Δράση με θέμα το περιβάλλον ήταν το πρώτο ταξίδι έμπνευσης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης!

βιβλιοθηκη σε δράση - περιβαλλον

Το Library In Action/Βιβλιοθήκη Σε Δράση

Τα λέμε στο επόμενο!
Και μέχρι τότε μην ξεχνάς: “Η ιστορία σου Μετράει!”. Είναι σημαντική και έχει δύναμη να φέρει την αλλαγή που ονειρεύεσαι!

 

Περισσότερες πληροφορίες:
Facebook

βιβλιοθηκη σε δράση - τεχνες-περιβαλλον
Και μη ξεχνάς

"Η ιστορία σου Μετράει" και μπορεί να φέρει την αλλαγή που οραματίζεσαι!